Bajramska čestitka
Upisao admin u September 09 2010 16:40:51
09.09.2010. - - - - -   Danas je reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić uputio bajramsku čestitku povodom završetka posta i sutrašnjeg početka ramazanskog bajrama. U čestitki Reisu-l-ulema kaže : - Draga braćo i sestre, Sutra je prvi ševval 1431. god., odnosno prvi dan ramazanskog bajrama na dan 9. septembra, 2010 god. po Miladu. Iza nas je mjesec ramazan u kojem smo postili sa željom da se učimo samodisciplini tijela i duše u pokornosti Allahu Uzvišenom. * Učili smo se samopoštovanju duše u njezinoj želji da nadjaća tjelesne strasti. * Učili smo se samopouzdanju ljudske ličnosti u njezinoj želji da živi u moralu. * Učili smo se poštovanju prema čovjeku u njegovoj želji da živi u miru i sreći. * Zato je danas sretan onaj koji može stati pred Gospodara nebesa i Zemlje sa svojim postom, svojim ibadetom, svojom čistom dušom i svojom iskrenom vjerom u mir i dobro. * Zato je danas sretan onaj koji može reći da mu je duša na mjestu. * Zato je sretan danas onaj koji je pouzdan u sebe i svoju obitelj na putu dobra. * Zato je danas sretan onaj koji voli svoga brata. * I zato je radostan onaj kojemu je sutra Bajram zato što je pobijedio sebe u borbi za pravo onoga kojem treba izdvojiti zekat i sadekatu-l-fitr. * Sa tim mislima, svima vam od srca želim sretan Bajram, moleći dragog Allaha, dž.š., za vaše zdravlje i uspjeh u životu i radu. Posebno želim Bajram čestitati prognanim, bolesnim i nemoćnim s dovom Stvoritelju Uzvišenom da im bude na pomoći! * S osobitim željama Bajram čestitam našoj braći u Hrvatskoj, Sloveniji, Sandžaku, Kosovu, Crnoj Gori, Srbiji, Makedoniji, te bošnjačkoj dijaspori i svim muslimanima u svijetu s riječima: Bajram šerif mubarek olsun!
Ostale vijesti

SVIM POSJETIOCIMA WWW.NOVAGRAPSKA.COM ADMINISTRATOR ŽELI DA BAJRAMSKE DANE PROVEDETE U MIRU  SA SVOJOM PORODICOM I DA VAM ALLAH DŽ.Š. ISPUNI SVE VAŠE ŽELJE, NADE I OČEKIVANJA.
BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN .

Danas je reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić uputio bajramsku čestitku povodom završetka posta i sutrašnjeg početka ramazanskog bajrama. U čestitki Reisu-l-ulema kaže : - Draga braćo i sestre, Sutra je prvi ševval 1431. god., odnosno prvi dan ramazanskog bajrama na dan 9. septembra, 2010 god. po Miladu. Iza nas je mjesec ramazan u kojem smo postili sa željom da se učimo samodisciplini tijela i duše u pokornosti Allahu Uzvišenom. * Učili smo se samopoštovanju duše u njezinoj želji da nadjaća tjelesne strasti. * Učili smo se samopouzdanju ljudske ličnosti u njezinoj želji da živi u moralu. * Učili smo se poštovanju prema čovjeku u njegovoj želji da živi u miru i sreći. * Zato je danas sretan onaj koji može stati pred Gospodara nebesa i Zemlje sa svojim postom, svojim ibadetom, svojom čistom dušom i svojom iskrenom vjerom u mir i dobro. * Zato je danas sretan onaj koji može reći da mu je duša na mjestu. * Zato je sretan danas onaj koji je pouzdan u sebe i svoju obitelj na putu dobra. * Zato je danas sretan onaj koji voli svoga brata. * I zato je radostan onaj kojemu je sutra Bajram zato što je pobijedio sebe u borbi za pravo onoga kojem treba izdvojiti zekat i sadekatu-l-fitr. * Sa tim mislima, svima vam od srca želim sretan Bajram, moleći dragog Allaha, dž.š., za vaše zdravlje i uspjeh u životu i radu. Posebno želim Bajram čestitati prognanim, bolesnim i nemoćnim s dovom Stvoritelju Uzvišenom da im bude na pomoći! * S osobitim željama Bajram čestitam našoj braći u Hrvatskoj, Sloveniji, Sandžaku, Kosovu, Crnoj Gori, Srbiji, Makedoniji, te bošnjačkoj dijaspori i svim muslimanima u svijetu s riječima: Bajram šerif mubarek olsun!