EZEL
Upisao admin u December 19 2010 00:00:00
 Prve dvije epizode možete pogledati ako kliknete  O V D J E , odnosi se na V I P  članove.
Prije početka pogledajte fotografije iz prve 4 epizode, klikni na DETALJNIJE
Ostale vijesti
U s k o r o .......
# Redatelj: Uluç Bayraktar
# Uloge: Kenan Imirzalioglu, Cansu Dere, Yigit Özsener, Baris Falay, Sedef Avci, Salih Kalyon, Tuncel Kurtiz, Ipek Bilgin
# Godina: 2009.
# Žanr: dramska serija


Nova dramska serija s kriminalistickim elementima „Ezel" snimljena je prema najvišim produkcijskim standardima na prekrasnim lokacijama (Turska, Cipar i Hrvatska). RTL Televizija otkupila je obje sezone s ukupno 136 jednosatnih epizoda ove iznimno hvaljene turske serije o neostvarenim snovima i potrazi za istinom.

Omer Uncar (Ismail Filiz) je jednostavan i iskren mladic, odan svojoj obitelji, ali i trojici prijatelja koje poznaje još iz djetinjstva. Ali (Baris Falay) i Džengiz (Yigit Ozsener) njegova su dva najbolja prijatelja koje smatra vlastitom bracom i za koje bi dao život, a lijepa Ejšan (Cansu Dere) je ljubav njegovog života. Nakon dugog boravka u vojsci, Omer se vraca kuci u Istambul, sretan što ce napokon zaprositi ženu svojih snova i s njom osnovati obitelj. Medutim, sudbina mu je namijenila drugaciji put - za vrijeme njegove odsutnosti, prijatelji su osmislili i proveli lukav plan pljacke kasina, ubivši pritom jednog zaštitara te ostavivši dovoljno lažnih dokaza kojim ce se Omera optužiti i osuditi na doživotni zatvor. Dok su prijatelji ukradenim milijunima gradili poslovne i privatne karijere, Omer je u zatvoru proživljavao pakao. Osim što je svakodnevno razmišljao o izdaji svojih prijatelja i njihovim lažnim svjedocenjima, Omera su fizicki zlostavljali ravnatelj i cuvari zatvora, uvjereni da ce pomocu batina doznati gdje su on i prijatelji sakrili ukradeni novac. Pri posljednjoj tucnjavi Omer zadobije strašne ozljede, no uz pomoc Ramiza, mentora i mocnog mafijaša, uspije pobjeci iz zatvora. Njegovo unakaženo i neprepoznatljivo lice trebalo je hitno operirati, a zajedno s promjenom lica došlo je i do promjene licnosti - Omer postaje Ezel Barjaktar (Kenan Imirzalioglu), mladi i uspješni biznismen, specijaliziran za razne borbene tehnike i citanje ljudskih namjera, te izrazito uspješan kockar. Nakon dvanaest godina provedenih u patnji, njegova mržnja prema prijateljima postala je sve jaca, pa se odluci kao potpuni stranac posjetiti Cipar kako bi im se osvetio.

Inspirirana romanom Alexandra Dumasa „Grof Monte Cristo", „Ezel" je prica o završetku života bezbrižnog mladica i pocetku osvetnickog pohoda razocaranog covjeka. Intrigantna tema o izigranom prijateljstvu i neuzvracenoj ljubavi uspjela je zainteresirati poznatog redatelja Uluca Bayaktara i uspješnu producentsku kucu „Ay Yapim", koja je za ostvarivanje tog projekta angažirala poznate turske glumce. Naslovna uloga pripala je Kenanu Imirzaliogluu, mladom glumcu iz Ankare kojeg je šira publika pamtila po sjajnoj ulozi Jusufa Miroglua u seriji „Ludo srce", a mnogi ce u njemu prepoznati bivšeg najboljeg Modela Turske koji je 2001. godine pobijedio na natjecanju za najboljeg Modela svijeta. Ezelovu neprežaljenu ljubav Ejšan glumi Cansu Dere, takoder je bivša turska misica. Njezina glumacka karijera pocela je u televizijskoj seriji „Sila", dok je njena najpoznatija uloga u filmu „Gorka ljubav" u kojoj je glumila s Halitom Ergencom. Ezelove bivše prijatelje glume Yigit Ozsener (Džengiz) i Baris Falay (Ali zvan „Kliješta".). I dok je Yigit glumio u brojnim filmovima i serijama, te posudio glas u sinkronizaciji crtanih filmova, Baris je u svijet filma ušao tek 2004. godine.

„Ezel" je serija koja je na domacem terenu u kratkom roku uspjela nadmašiti gledanost omiljene turske serije „1001 noc". Visoka gledanost u Turskoj osigurala je seriji popularnost i u susjednim državama, pa se tako serija vec emitira u državama srednjeg istoka. Zbog Ezelmanije koja je poharala državom, ali i odlicne produkcije i iznimnih glume, clanovi žirija ugledne turske televizijske nagrade „Ismail Cem Television Awards" (svojevrsni ekvivalent americkom „Emmyju".) prepoznali su trud odgovornih u nastajanju serije te joj ove godine dodijelili nagrade za najbolju dramsku seriju, režiju, glavnog glumca, originalni scenarij, glazbu, najavnu špicu i nezaboravne scene iz serije. Osim tih, „Ezel" je ove godine nagradena i brojnim drugim važnim nagradama poput „Zlatnog leptira", „Galatasaray", „Bahcesehir"...